Helyer Davies Architects Helyer Davies Architects

Helyer Davies Architects

Holly Hill Lane - Sarisbury Green

The design for this project features three distinctive materials, with grey zinc roofing and vertical Siberian larch timber cladding split up with sleek white render.

Our brief was to extend and renovate the existing bungalow into a contemporary family home in Sarisbury Green, Southampton. A planning application was submitted to and approved by Fareham Borough Council for the extension and refurbishment of the existing dwelling situated near the Holly Hill Woodland.

The striking external appearance is complemented by the internal craftsmanship of plywood carpentry, resin flooring and a custom kitchen. The finish and materials are not only especially selected and hard-wearing for modern day family living, but also relate the spaces of the kitchen and dining area to the outside rear patio with a level threshold.

The design also includes innovative glazing solutions, with framed views to the Holly Hill Woodland to the East and towards the River Hamble to the West.

Location: Holly Hill Lane, Sairsbury Green, Southampton, Hampshire

Contractor: Halcyon Build

Local Planning Authority: Fareham Borough Council

Photographs: Sophia Voce Photography

RIBA Stages: 0-8

Suppliers & Specialist Sub-Contractors:

Door and Window Supplier: Freedom Bespoke

Zinc Details: VM Zinc

Kitchen Design: Naked Kitchens

Share:
Img 3002
Img 2881
Photoshop 1
Img 2864
Img 2911
Img 2891
Img 2906