Helyer Davies Architects Helyer Davies Architects

Helyer Davies Architects

Northney - Hayling Island

Our clients purchased the original three storey house with a clear design brief of a full contemporary renovation and a series of extensions to enlarge the ground and first floors of the semi-rural dwelling on Hayling Island. We worked closely with the clients during a collaborative design process for the refurbishment, before submitting the planning application to Havant Borough Council, which was approved soon after.

The materials used were of the local vernacular and in response to the Northney and Tye – Village Design Statement, which give the finished project a minimalistic look with sleek, clean lines. This can be seen in the vertical timber cladding and dark grey window and door frames, with roof detailing to match. The design also features framed views over the garden, natural landscape to the rear of the property and towards the Northney Marina.

Location: Northney, Hayling Island, Hampshire

Local Planning Authority: Havant Borough Council

Share:
Northney
Northney - Hayling Island
Northney
Northney - Hayling Island
Northney