Helyer Davies Architects Helyer Davies Architects

Helyer Davies Architects

Cedar House - Petersfield

This replacement dwelling nestles in the heart of the rolling hills of the South Downs National Park.

The client’s brief was inspired by Swiss Chalet Architecture and family living. We responded to this Swiss influence by designing a modern building with large eaves overhangs and black cladding with contrasting white window and door frames. To respond to the South Downs, the building needed to settle in the Petersfield countryside. This was achieved by creating a dark building through materials such as slate, dark zinc roof and burnt cedar cladding.

Helyer Davies Architects were appointed for all RIBA Stages.

Structural Engineer: De Silva Structures

Cladding: Burnt Cedar

Doors and Windows: Smart Aluminium

Internal Doors: Fabco

Share:
Cedar House
Cedar House - Petersfield
Pet160162 48
Pet160162 39
Pet160162 27
Pet160162 40
Pet160162 32